dom opieki dla starszej osoby
Potrzebny Ci fachowiec, ale nie wiesz, gdzie go szukać? Może nie jesteś pewny, kto powinien zrealizować Twoje zlecenie? Zapytaj, a użytkownicy z pewnością Ci pomogą!
- Rajna
dom opieki dla starszej osoby
Witam kochani, przychodzę do was z dość trudnym tematem, ale myślę, że będziecie mi w stanie doradzić. Otóż zaczęłam się od jakiegoś czasu zastanawiać, czy prywatny dom opieki byłby dobrym rozwiązaniem dla mojej babci. Postępuje u niej demencja i raczej będzie potrzebować profesjonalnej opieki, ale w dalszym ciągu jest mi trudno się zdecydować. Co o tym sądzicie?
- Cecylia-64
Re: dom opieki dla starszej osoby
Post autor: Cecylia-64 »
Moim zdaniem dom opieki dla chorych na demencję, Alzheimera i inne takie choroby wieku starczego to bardzo dobre wyjście z sytuacji. Pozwala odciążyć rodzinę w pewien sposób, ale też daje pełną opiekę dla seniora, więc absolutnie nie jest to szkodliwe w żaden sposób. Też wybrałabym raczej prywatną placówkę, jeśli pytasz o zdanie, mają zwykle lepsze oferty
Re: dom opieki dla starszej osoby
Post autor: Grana »
Jak widać tego typu ośrodków nie brakuje. To dobrze, ale pamiętajcie, że taka placówka to nie jedyne rozwiązanie. Zawsze można tez zatrudnić prywatną opiekunkę. Takich fachowców znajdziecie Symeon. Od lat świadczą w Polsce usługi opiekuńcze i pielęgnacyjne. Wymiar opieki jest zawsze dostosowany do indywidualnych potrzeb pacjenta.